Kommer med detaljerte beskrivelser:

Adoptivdatter anklager Woody Allen for voldtekt

- Han ba meg legge meg på magen og leke med det elektriske toget, sier adoptivdatteren om Woody Allen (bildet). Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / NTB scanpix.
- Han ba meg legge meg på magen og leke med det elektriske toget, sier adoptivdatteren om Woody Allen (bildet). Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / NTB scanpix.

Dylan Farrow, adoptivdatteren til Woody Allen, anklager filmskaperen for å ha voldtatt henne da hun var sju år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpent brev gjengitt på en New York Times-blogg, forteller 28-åringen i detalj om overgrepet hun angivelig ble utsatt for.

– Han ba meg om å ligge på magen og leke med det elektriske toget til broren min. Deretter voldtok han meg, skriver Dylan Farrow.

– Han snakket til meg mens han gjorde det, hvisket at jeg var en god jente, at dette var vår hemmelighet, lovet at vi skulle reise til Paris og at jeg ville bli filmstjerne, skriver hun videre.

Les også: Woody Allen støttet Roman Polanski i hans voldtektssak

Første gang

Dylan Farrow har aldri tidligere snakket offentlig om overgrepet hun skal ha blitt utsatt for, noe moren, skuespilleren Mia Farrow gjorde alt i 1993.

Woody Allen og Mia Farrow levde sammen fra 1980 til 1992 og adopterte to barn sammen, blant dem Dylan.

Farrow hadde flere barn fra tidligere forhold, blant dem den koreanskfødte adoptivdatteren Soon-Yi Previn som hun fikk sammen med pianisten André Previn.

Stormfylt brudd

I 1992 brøt Woody Allen plutselig med Mia Farrow og fortalte at han hadde innledet et forhold til den da 20 år gamle Soon-Yi.

Farrow ble rasende og svarte blant annet med å anklage den da 57 år gamle filmregissøren for å ha begått seksuelle overgrep mot datteren Dylan.

Woody Allen benektet dette og hevdet at det var et ledd i striden om barnefordeling.

Dommeren i barnefordelingssaken konkluderte med at det ikke forelå beviser for at Allen hadde forgrepet seg på adoptivdatteren, men stemplet ham samtidig som «selvopptatt, ufølsom og ikke til å stole på».

– Samfunnet svikter

– Woody Allen er et levende bevis på hvordan samfunnet vårt svikter dem som blir utsatt for voldtekt og overgrep, skriver Dylan Farrow.

Hun langer ut mot amerikansk filmindustri og anklager Hollywood for å feie Woody Allens forbrytelser under teppet, for i stedet å hylle filmene han lager.

Allens siste film «Blue Jasmine» er nominert til tre Oscar-priser i år, men Dylan Farrow mener de tre stjernene i filmen – Cate Blanchett, Alec Baldwin og Louis C.K. – bør ta sitt forhold til filmskaperen opp til ny vurdering.

– Hva om det hadde vært deres barn, spør hun retorisk i det åpne brevet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus