Dansk tv-reporter gjemmer seg for kuleregn i Bangkok

Nære på: Se den danske reporteren søke ly for skuddene i Bangkok i dag. Video: TV2.
Nære på: Se den danske reporteren søke ly for skuddene i Bangkok i dag. Video: TV2.

Dagen før det omstridte valget i Thailand ble minst tre personer såret i skyting og eksplosjoner i hovedstaden Bangkok. Se den danske reporteren som søker ly for kulene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonene og skytingen lørdag fant sted i den nordlige bydelen Laksi, der gatene var fulle av både tilhengere og motstandere av statsminister Yingluck Shinawatra dagen før valget på ny nasjonalforsamling.

Der var også denne danske tv-reporteren, som opplever skuddramaet på svært så nært hold, viser videoklippet fra TV2.

Området har de siste dagene vært dominert av tilhengere av statsministeren som har samlet seg med krav om at valget må gjennomføres uten hindringer.

En person har fått skuddskader, mens to andre ble såret i to eksplosjoner som inntraff samtidig som det ble avfyrt flere skudd.

Les også: Økt spenning i Thailand etter attentat

Skyting

En journalist på stedet sier han har sett flere regjeringskritiske demonstranter med skytevåpen i hendene. En annen journalist forteller at både politifolk og forbipasserende la på sprang da en mann plutselig dro fram et automatvåpen fra en bag og begynte å skyte vilt rundt seg. Skytingen pågikk i minst en time.

Redningstjenesten i byen opplyser at minst tre personer er brakt til sykehus, én av dem med skuddskader i brystet.

Skytingen og eksplosjonene i Laksi brøt ut etter at en gruppe på rundt 200 tilhengere av regjeringen konfronterte opposisjonelle demonstranter som forsøkte å sperre veien til valglokaler i bydelen.

Det er foreløpig ikke kjent om de sårede er tilhengere eller motstandere av statsminister Yingluck.

Les også: Thailand erklærer unntakstilstand

Langvarig konflikt

Situasjonen er svært spent i Bangkok foran søndagens valg, og observatører frykter at valgdagen vil bli kaotisk. Om lag 130.000 politifolk vil bli sendt ut for å holde vakt mens valget pågår.

Statsminister Yingluck Shinawatra valgte å skrive ut nyvalg etter omfattende protester i november. Men opposisjonen mener valget kommer for tidlig frykter å tape mot Yinglucks regjeringsparti Puea Thai.

Bakgrunnen for konflikten er en årelang politisk strid hvor Yinglucks bror Thaksin Shinawatra står sentralt. Han ble styrtet i et militærkupp i 2006 og lever i dag i eksil, men opposisjonen ser på Yingluck som en marionett og mener det fortsatt er Thaksin som trekker i trådene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus