Meny

Ni til sykehus etter kollisjon ved svenskegrensen

En luftambulanse og fem ambulanser ble sendt til ulykkesstedet. Foto: Terje Næss / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni nordmenn, blant dem tre barn, ble brakt til sykehus etter at to biler frontkolliderte like over grensen til Sverige, nær Sandvika i Nord-Trøndelag.

Ingen av de ni nordmennene ble alvorlig skadd da to biler fredag kveld kolliderte i Åre kommune i Sverige, bare noen hundre meter fra Sandvika og grensen mot Nord-Trøndelag.

Tre av de ni var barn.

Fem av de ni skadde ble sendt til St. Olavs hospital i Trondheim. Fire av dem var voksne og den femte et barn. De fem pådro seg lette og moderate skader, og tilstanden var sent fredag kveld stabil for alle sammen, opplyser sykehuset. Blant de fem var en mann i slutten av 20-årene. Han pådro seg lette skader. De øvrige fire som ble skadd i ulykken, ble sendt til Sykehuset Levanger for sjekk.

Et redningshelikopter, luftambulanse, fem ambulanser og både norsk og svensk politi rykket ut da meldingen om kollisjonen nær Sandvika kom ved 19.40-tiden fredag kveld. Røde Kors stilte også opp. De to bilene som var involvert i ulykken, var begge norskregistrerte. Bilene kolliderte bare noen hundre meter inn i Sverige.

Tre av de ni skadde var barn. de tre barna satt alle i samme bil sammen med to voksne, opplyser operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Nord-Trøndelag politidistrikt. Hans kolleger i Sverige etterforsker ulykken.

– Det ene kjøretøyet har av en hittil ukjent årsak kommet over på feil side av veien i en sving og deretter kollidert med en møtende bil, opplyser Hans Ängquist i Jämtland-politiet i en pressemelding.

Det dannet seg lange køer på ulykkesstedet, hvor det ble meldt om vanskelige kjøreforhold. Klokken 22.08 meldte svensk politi at bergingsarbeidet var avsluttet og veien åpnet for trafikk.

Artikkelen er oppdatert
View Larger Map

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus