Meny

Brækhus venter sterk Lamare

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus hadde en udramatisk innveiing i Frederikshavn fredag. Hun så en tent og «fit» Myriam Lamare før lørdagens VM-kamp.

Den franske veteranen stilte opp i bikini og viste muskler dagen før hun utfordrer den norske verdensmesteren. Som en typisk del av innveiingen stirret bokserne hverandre i øynene.

– Det får man ganske mange svar av. Jeg ser en dame som er tent og klar. Hun er rutinert og virker fit og veldig godt trent, sa Brækhus.

Nesten fem måneder er gått siden hun banket 18-åringen Oxandia Castillo på samme arena. Til møtet med Lamare har oppladningen skjedd uten dramatikk.

– Det har vært deilig. Ingen som har stjålet beltene mine, ingen playboyoppslag og ingen sinte amerikanere. Det har egentlig vært veldig rolig, forklarte Brækhus.

Les også: Brækhus-skade fører til utsettelse

Trippel mester

Den norske «førstedamen» setter VM-titlene sine i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council) og WBO (World Boxing Organization) på spill.

39-årige Lamare var verdensmester i lett weltervekt i WBA så sent som i 2007. Lørdagens kamp går i weltervekt, og dermed slipper Brækhus å gå verken ned eller opp i vektklasse.

– Det er deilig ikke å måtte tenke på å gå opp eller ned i vekt. Jeg kunne til og med tillate meg å spise lunsj da jeg kom på innveiing, sa hun.

Norsk støtte

Det er duket for boksefest under stevnet i Frederikshavn. Trolig inntar flere hundre norske tilhengere byen for å se Brækhus forsvare VM-beltene.

– Det blir en bra kamp. Jeg er takknemlig for at det kommer så mange nordmenn, sier Brækhus.

Hun er selvsikker før oppgjøret, men forventer en tøff duell.

– Hun (Lamare) ser veldig fit og klar ut. Andre har spekulert i at hun ikke skulle være det, men vi visste at hun er i form. Jeg vet ikke hva som driver henne, men hun er en veldig rutinert dame.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus