Meny

– Lege dopet ned og voldtok unge menn

ALVORLIG: Aktor Johan Øverberg forteller at voldtektene skal ha skjedd på hjemmefest hos den tiltalte. Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal ha dopet ned ofrene med kjent partydop.

Det er i alt 11 fornærmede i saken der en 57 år gammel mann fra Oslo må møte i Oslo tingrett neste uke tiltalt for å ha voldtatt og begått seksuelle overgrep mot unge, bevisstløse menn.

Voldtektene skal ha skjedd på hjemmefest hos 57-åringen.

Den tiltalte er utdannet lege, men mistet bevillingen for flere år siden.

Til Dagbladet sier statsadvokat Johan Øverberg at de ser svært alvorlig på saken.

– Et fellestrekk er at det har vært sammenkomster i tiltaltes leilighet hvor det har vært nytt alkohol. Overgrepene skal ha funnet sted i en slags festsammenheng, sier Øverberg.

Fem av de fornærmede var for fulle til å gjøre motstand, står det i tiltalen.

Den tiltalte mannen, som tidligere er domfelt for seksualforbrytelser, skal ha dopet ned sine ofre med det narkotiske stoffet Flunitrazepam, bedre kjent som partydopet Rohypnol.

Ingen av ofrene er under seksuell lavalder, skriver Dagbladet.

Da politiet slo til mot mannens leilighet fant de også et bilde av en naken sovende mann, men politiet har ikke klart å identifisere offeret.

Politiet har beslaglagt ett digitalkamera, en speilrefleks, en harddisk og to bærbare PC-er fra den tiltalte 57-åringen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus