Meny

Helge Mehus er den nye sjefen for Beredskapstroppen

43 år gamle Helge Mehus fra Stanghelle blir ny sjef for Beredskapstroppen. Foto: Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ydmyk i forhold til alle de flinke folkene jeg får rundt meg, sier han til ABC Nyheter.

I dag ble det klart at Helge Mehus blir ny sjef for Beredskapstroppen. Den erfarne 43-åringen har vært nestkommandende i seks år og tar over etter Anders Snortheimsmoen, skriver Politiforum.

- Jeg er veldig glad og lettet over å ha fått muligeten til å fortsette med dette arbeidet. Beredskapstroppen har mange viktige oppgaver foran seg fremover, sier Helge Mehus (43) til ABC Nyheter.

Helge Mehus hadde en svært krevende rolle under terrorangrepene 22. juli 2011

- Jeg var rådgiver hos politimesteren i Oslo den dagen, og fungerte som leder for Beredskapstroppen til Anders Snortheimsmoen var på plass. Jeg hadde anvar for, og ledet, det taktiske arbeidet, forklarer han.

Han har eksamen fra Politihøyskolen i 1993 og har gjennomført Forsvarets stabsskole. Mehus har vært ansatt i Beredsskapstroppen siden 1995.

- Jeg er ydmyk i forhold til alle de flinke folkene jeg får rundt meg, og ser på dette som en stor utfordring som jeg er svært motivert for.

Det var fire søkere til stillingen, Roy Hagen-Larsen, sjef for Den kongelige politieskorten (DKP), seksjonsleder Bård Olsen i PST og Harald Nilssen.

Les også: Fire vil bli ny sjef i politiets antiterrorstyrke

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus