Christer Tromsdal dømt til tre år og ni måneders fengsel

Christer Tromsdal er dømt til tre år og ni måneders fengsel for grove bedragerier på cirka 19 millioner kroner. Foto: NTB scanpix.
Christer Tromsdal er dømt til tre år og ni måneders fengsel for grove bedragerier på cirka 19 millioner kroner. Foto: NTB scanpix.

Christer Tromsdal er i Oslo tingrett dømt til tre år og ni måneders fengsel for grove bedragerier på cirka 19 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansmannen er dessuten dømt til inndraging av 2,7 millioner kroner og til å betale erstatning på til sammen 1,1 millioner kroner og sakskostnader på 30.000 kroner. Ett år av straffen er betinget på grunn av tidsforløpet.

Tromsdal har anket dommen, melder Nettavisen.

Tolv bedragerier

Oslo tingrett har dømt Tromsdal for til sammen tolv bedragerier. Ifølge dommen har han forledet investorer og banker til å utbetale flere store pengebeløp under falske forutsetninger.

– Blant annet kjøpte han ni biler med tomme selskap. Han har også kjøpt eiendommer der han har jukset med verdien, så han har fått mye mer lån enn eiendommene var verdt, sier statsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til NTB.

Frifunnet for to tiltalepunkter

Tromsdal ble i tingretten frifunnet for to av fem tiltalepunkter. Han har anket dommen på de øvrige tre.

– Vi konstaterer med tilfredshet at han er frifunnet på to betydelige poster, sier Tromsdals advokat Nicolai Skjerdal til Nettavisen.

Kampen i Økokrim er ikke enig i at tiltalepunktene er betydelige.

– De to postene dreier seg om én av ti biler, og et forsøk som var mislykket. At han ble frifunnet her har ingen betydning for straffutmålingen, sier han.

Skal tilbake til tingretten

Tromsdal må snart møte i Oslo tingrett igjen for en tilsvarende sak. Han ble i 2012 dømt til seks års fengsel for denne andre saken, men lagmannsretten opphevet dommen på grunn av en inhabil meddommer.

Tirsdag denne uken opprettholdt Høyesterett kjennelsen fra lagmannsretten. Derfor skal denne saken berammes på nytt i Oslo tingrett.

Personvernpolicy