Meny

Kongeparet besøkte Flatanger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald og dronning Sonja møtte innsatsstyrken og berørte.

Kongeparet ble først vist brannområdene i helikopter. Deretter var første stopp Lauvsnes skole. Der ble kongen og dronningen møtt av jublende skoleelever og barnehagebarn mens ordfører Olav Jørgen Bjørkås viste dem rundt.

Etter besøket i Lauvsnes gikk turen videre til hardt rammede Hasvåg, der kongeparet ble tatt imot av Aage Hasvåg.

– Det er et nydelig sted ellers. Jeg skjønner at dette er et populært feriested, sa dronningen under omvisningen, ifølge Trønder-Avisa.

Berømmet folket

Siste stopp på turen var Småværet. Der berømmet kong Harald folk for stå-på-viljen de har vist etter brannen. Og han var tydelig rystet over brannens voldsomme konsekvenser, skriver Namdalsavisa.

– Det er et overraskende stort område som er svartbrent, sa han.

Hasvåg og Småværet var de to stedene som ble hardest rammet av flammene i Flatanger.

Lærdal vil hjelpe

Da ordfører Jan Geir Solheim i brannherjede Lærdal hørte om brannen, forsøkte han straks å få kontakt med sin ordførerkollega i Flatanger.

– Jeg ringte for å uttrykke min støtte og spørre om det er noe vi kan bidra med. Jeg vil gjerne snakke med ham, for jeg har erfaringer fra dette selv. Det skulle bare mangle at vi ikke stilte opp, sier ordfører Jan Geir Solheim til Namdalsavisa.

I forrige uke besøkte kongeparet også Lærdal for å møte lokalbefolkning og brannmannskaper.

Barn startet brannen på Frøya

Les også: Brannene i Lærdal og Flatanger kan koste 400 millioner

Politiet bekreftet torsdag at det var gnister fra en lavspentledning som startet brannen i Flatanger. I alt 64 bygninger ble totalskadd i brannen.

Også Frøya har vært rammet av brann. Lensmann Inge Dahlø bekreftet fredag at det var barns lek med ild som forårsaket brannen.

Politiets avhør med ansatte ved Sistranda skole samt voksne personer som deltok på skolens skøytedag, stadfester opplysningene om at lek med ild forårsaket brannen, melder VG.

Les også: Kongeparet besøker brannrammede i Flatanger

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus