Meny

– Mistenkte Maddie-kidnappere jobbet på hotellet

BLE KIDNAPPET: Flere britiske medier melder at de tre hovedmistenkte etter kidnappingen av Madeleine McCann jobbet ble leilighetskomplekset,Ocean Club, der jenta forsvant. Foto: Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har tre hovedmistenkte etter Madeleine McCann-forsvinning. Nå viser det seg at alle tre jobbet ved leilighetskomplekset, melder britiske medier.

Britiske etterforskere har bedt sine portugisiske kolleger om å søke gjennom boligene og bankkontoene til de tre som er mistenkt for å stå bak forsvinningen av Madeleine McCann.

Under et hemmelig møte med portugisiske påtalemyndigheter skal etterforskningsleder ved Scotland Yard, Andy Redwood, ha bedt om hjelp og diskutert utviklingen i saken.

Det har tidligere blitt spekulert om jenta ble kidnappet av lokale innbruddstyver, men ifølge Daily Mirror har politiet nå avdekket at de mistenkte også jobbet ved leilighetskomplekset Ocean Club. De tre ansatte skal ha stått bak en rekke innbrudd i ukene før Madeleine forsvant.

Telefonlogger viser angivelig at de mistenkte mennene ringte hverandre en rekke ganger i timene etter at den da tre år gamle jenta forsvant.

Bakgrunn: Britisk politi har reist til Portugal etter nytt gjennombrudd

– Du kan mistenke dem

Den britiske jenta forsvant sporløst fra et leilighetskompleks i Praia da Luz ved Algarve-kysten i 2007.

En tidligere arbeider ved Ocean Club har tidligere fortalt til Sky News at ansatte ved komplekset hadde alle muligheter til å kidnappe et barn.

– Ja, du kan mistenke dem. Arbeiderne der kjenner skiftene og når folk er hjemme eller ikke, sa han.

FORSVANT: Britisk politi har siden i fjor sommer arbeidet intenst for å finne ut hva som skjedde da Madeleiene McCann forsvant. Foto: ApFORSVANT: Britisk politi har siden i fjor sommer arbeidet intenst for å finne ut hva som skjedde da Madeleiene McCann forsvant. Foto: Ap

En leilighetseier ved komplekset har fortalt om tyveri på eiendommen omtrent en måned før Madeleine forsvant.

Han fortalte videre at det ikke var tegn til innbrudd, og han mistenkte at tyvene kan ha brukt nøkkel for å komme seg inn i leiligheten, skriver Sky News.

– Jeg var overbevist om at de hadde en nøkkel for å komme inn. Jeg snakket med mine naboer, mange av dem utlendinger, og jeg vil si rundt 90 prosent av dem hadde opplevd det sammen, sier han.

Les også: – Maddie-etterforskere vil pågripe innbruddstyver

Politiets hovedteori

Ifølge flere britiske medier er politiets teori at Madeleine kan ha våknet da tyvene brøt seg inn i ferieleiligheten til familien, og at de dermed fikk panikk og tok henne med seg.

De tre tyvene hadde kort tid før Madeleine forsvant forsøkt å bryte seg inn i en annen ferieleilighet i nærheten. Også der lå det barn og sov, men foreldrene satt utenfor og styrtet inn og skremte vekk tyvene.

Da portugisisk politi begynte å etterforske Madeleine-forsvinningen, avfeide de ifølge Daily Mail innbruddssporet, noe britisk politi stiller seg svært kritisk til.

– Det var et innbrudd som gikk galt, sier en kilde til avisen, og legger til at dette nå er hovedsporet for britisk politi.

Les også: Moren til Madeleine: – Ikke gi opp

Saken fortsetter under bildetLETER: Kate og Gerry McCann har ikke gitt opp å finne datteren Madeleine i live etter at hun forsvant under et ferieoppholdt i Portugal i 2007. Foto: Ap LETER: Kate og Gerry McCann har ikke gitt opp å finne datteren Madeleine i live etter at hun forsvant under et ferieoppholdt i Portugal i 2007. Foto: Ap

Enorm respons

I oktober i fjor ble et program om den forsvunne britiske jenta vist i England, Tyskland, Irland og Nederland. Politiet har tidligere uttalt at de fikk inn over 2.400 henvendelser etter at programmet var sendt.

Praia da Luz på Portugals sørkyst, der Madeleine forsvant like før sin fireårsdag, er et populært feriemål for britiske, tyske og nederlandske turister.

Les også: – Aldri vært nærmere et svar rundt Madeleine McCann

Den lille jenta forsvant fra ferieleiligheten mens foreldrene spiste middag med et annet par noen få hundre meter bortenfor.

Kripos har tidligere bekreftet overfor ABC Nyheter at britisk politi har kontaktet dem om bortføringen.

– Da dette er en britisk etterforskning har vi ingen mulighet til å si noe videre om innholdet i bistandsanmodningen, hvilke undersøkelser vi har foretatt eller resultatet av disse, sa kommunikasjonssjef Anne Bye Sandal i Kripos til ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus