Meny

Lærdal ber kommunalministeren om ekstra midler

40 bygninger, av dem 17 boliger, ble totalskadd i brannen i Lærdal. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærdal og ordfører Jan Geir Solheim ønsker å starte et gjenreisningsprosjekt etter storbrannen. Nå ber kommunen statsråd Jan Tore Sanner (H) om hjelp.

Kripos har avsluttet sine undersøkelser i Lærdal, men årsaken til storbrannen i kommunen er fortsatt et mysterium. For å være bedre rustet til utfordringene som har fulgt av katastrofen, skal ordfører Jan Geir Solheim møte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og fylkesmannen neste uke. Her vil Solheim be om midler til kommunens gjenreisningsprosjekt, som etter planen skal få en egen prosjektledelse.

– Vi har mange kommuneansatte som er direkte berørt av det som har skjedd. Manglende infrastruktur påvirker teknisk drift, småbarnsfamilier er fortsatt uten et hjem og eldre med hjemmetjenester er flyttet til alders- og sykehjem. Alt i alt påfører dette kommunen store utgifter. Jeg håper vi kan få i gang en god dialog, sier Solheim til NTB.

Han vet foreløpig ikke hvor mye midler som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.

I kommuneadministrasjonen er det bare ordføreren som er ansatt i en 100 prosents stilling. Varaordføreren jobber 10 prosent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus