Meny

Gripende farvel med Anbjørg Sætre Håtun

Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anbjørg Sætre Håtun og ektemannen planla sammen hvordan hennes begravelse skulle bli. Torsdag tok familie og venner farvel med fjernsynspersonligheten i en fullsatt Vestre Aker kirke.

I god tid før begravelsen var det lang kø utenfor kirken. En lang rekke kjente navn fra kultur- og samfunnsliv hadde tatt turen gjennom snøværet i hovedstaden, og kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var alle til stede sammen med sine barn.

Prest Kristian Engelstad Kvalem startet begravelsen med å fortelle at Sætre Håtun planla sin egen begravelse sammen med ektemannen Jon Andreas Håtun i romjula.

– Vi hadde en egen Robinson Crusoe-teknikk. Vi var lykkeligst når ting var ille, sa Jon Andreas Håtun i sin minnetale, ifølge VG.

Helsejournalist

Anbjørg Sætre Håtun døde av brystkreft 21. januar. Hun arbeidet i flere år som journalist i NRK og var kanskje best kjent som reporter og programleder i helseprogrammet Puls.

Hun var alvorlig kreftsyk i flere år og var svært åpen om sykdommen som rammet henne. Håtun skrev flere bøker, blant annet om mestring av sykdom.

I minnetalen fortalte ektemannen at den siste kulturelle opplevelsen de hadde hatt sammen, var filmen «Titanic».

– Derfor valgte vi at låten «My Heart Will Go On» skulle spilles i kirken, sa han.

Sangen ble framført av Emil Solli-Tangen, som også sang Giacomo Puccinis «Nesso Dorma».

Takket foreldrene

Jon Andreas Håtun, som også er kjent under artistnavnet Jono El Grande, hadde selv komponert et stykke kalt «Til Anbjørg» som ble fremført i kirken.

Presten beskrev i sin tale Anbjørg som strålende og fargerik.

– Hun var viktig for så mange. Anbjørg hyllet menneskene rundt seg. Far, mor. Hennes siste melding til dem var: «Takk for at dere ga meg livet», fortalte han ifølge VG.

Anbjørg Sætre Håtun var fadder for prinsesse Märtha og Aris yngste datter Emma Tallulah. Jon Andreas Håtun er fadder for storesøster Leah Isadora.

Sætre Håtun ble gravlagt på Nordre Gravlund. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus