Forsmådd samboer vil skrive avslørende bok om Hollande

Valérie Trierweiler, tidligere samboer med den franske presidenten François Hollande, vurderer å skrive bok om sin tidligere partner. Det kan bli ubehagelig for Hollande, som dumpet Trierweiler etter avsløringene om at han hadde et forhold til en fransk skuespiller. Foto: NTB scanpix
Valérie Trierweiler, tidligere samboer med den franske presidenten François Hollande, vurderer å skrive bok om sin tidligere partner. Det kan bli ubehagelig for Hollande, som dumpet Trierweiler etter avsløringene om at han hadde et forhold til en fransk skuespiller. Foto: NTB scanpix

Frankrikes tidligere førstedame Valérie Trierweiler (48) vurderer å skrive bok der hun vil avsløre alt om sin tid som samboer med president François Hollande (59).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboerskapet med den franske presidenten fikk en brå slutt etter at det tidligere denne måneden ble avslørt at han hadde et forhold til skuespilleren Julie Gayet (41).

Les også: Hollande og Trierweiler skiller lag

Bilder av hvordan presidenten hadde kjørt til elskerinnen på moped ble slått stort opp i franske medier, og det ble en så stor påkjenning for Trierweiler at hun ble innlagt på sykehus i én uke.

Les også: Alle vil ha presidentens utroskapshjelm

Som å falle fra en skyskraper

Torsdag ga imidlertid Trierweiler, som selv er journalist, sitt første intervju om saken til sin egen arbeidsgiver, ukebladet Paris Match, og til avisen Le Parisien. Der sier hun at hun ble dypt såret over hvordan Hollande kunngjorde at forholdet deres var over, og hun utelukker ikke at hun vil skrive en bok om sitt samliv med presidenten og lederen for det franske sosialistpartiet.

– Jeg hadde selvfølgelig hørt rykter, men man hører jo rykter om alle. Jeg har hørt rykter om meg selv hele tiden, og jeg brydde meg aldri om det: Men da jeg fant ut hva han hadde gjort, var det som å falle fra en skyskraper, sier Trierweiler.

18 ord

Franske medier viet også mye oppmerksomhet til at det tok mange dager før Hollande besøkte Trierweiler på sykehuset. Dagene etterpå var preget av rykter og spekulasjoner før Hollande selv i en kort telefonsamtale til det franske nyhetsbyrået AFP kunngjorde at forholdet mellom ham og Trierweiler var over.

Hollandes kunngjøring besto av en 18 ord lang setning, der han ikke ga noe uttrykk for at han angret på å ha bedratt kvinnen som han for mindre enn fire år siden omtalte om «mitt livs kjærlighet».

– 18 ord er nesten ett ord for hver måned vi var sammen etter at han ble valgt, sier Trierweiler til Le Parisien og legger til at hun er mer skuffet enn såret. Hun understreker også at et brudd ikke var noe hun tenkte på.

– Det trengs to mennesker for å bli sammen, men bare én for å slå opp, sier Trierweiler.

Maktkamp i presidentpalasset

Nyheten om at Trierweiler planlegger en bok, får nok varselklokkene til å ringe i Elyséepalasset. En slik bok kommer sikkert til å lette på lokket om intriger, maktkamp og ufine metoder i toppsjiktet av den franske staten.

Trierweiler har gjort det klart at hun har svært lite til overs for hvordan hun ble behandlet av mange i kretsen rundt Hollande. Hun beskriver miljøet i presidentpalasset som et sted «der svik og forræderi lønner seg», og hun sier hun tror at forholdet til Hollande hadde overlevd dersom han ikke hadde blitt valgt til president.

Trierweiler har vært sammen med Hollande siden 2007. Han var før det samboer med politikeren og tidligere presidentkandidat Ségoléne Royal i mange år og har fire barn med henne.

Personvernpolicy