– Det er det verste jeg har sett

ÉN METER MED SNØ: Denne bilen var på veien fra Julius og en kollega var ute på en kjøretur tirsdag ettermiddag. Foto: Privat
ÉN METER MED SNØ: Denne bilen var på veien fra Julius og en kollega var ute på en kjøretur tirsdag ettermiddag. Foto: Privat

Sjåfør kjørte med én meter høyt snølass på taket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene har kong vinter for alvor satt sitt preg på Sør-Norge, og tusenvis av bilister har vært nødt til å måke frem bilene sine etter kraftige snøfall.

Men bilisten Julius og en kollega møtte da de var ute å kjørte tirsdag ettermiddag, hadde gjort lite med snølasset som lå på biltaket sitt.

– Vi ble svært overrasket og synes det var spenstig at sjåføren kjørte rundt med det lasset på taket, sier Julius til ABC Nyheter.

Bildet er tatt da bilen kjørte på Hvittingfossveien like utenfor Holmestrand i Vestfold.

Les også: Trailersjåfør filmet egen råkjøring

– Jeg mistet sikten

Julius forteller videre at veien normalt er svært trafikkert og at det fort kunne oppstått farlige situasjoner i trafikken.

Distriktssjef Tor Egil Syvertsen i Utrykningspolitiet liker dårlig at folk ikke koster bilene sine fri for snø. Foto: NTB scanpixDistriktssjef Tor Egil Syvertsen i Utrykningspolitiet liker dårlig at folk ikke koster bilene sine fri for snø. Foto: NTB scanpix

– Hadde sjåføren bremset kraftig, ville han fått all snøen på panseret og mistet all sikt. Da hadde bilisten utsatt andre for voldsom fare, sier han og følger opp:

– Da bilen kom opp i hastighet føyk snøen fra biltaket, noe som gjorde at jeg mistet sikten og måtte holde lang avstand, sier han.

– Jeg har sett mye rart, men dette er det verste jeg har sett, utdyper Julius.

Les også: President tatt for råkjøring - nå tyr han til hest

– Ser ut som igloer

Distriktssjef Tor Egil Syvertsen i Utrykningspolitiet sier til Tønsbergs Blad, som først omtalte saken, at mange ikke er klar over at dårlige feiing av bil utgjør en fare i trafikken.

– Snøen er veldig løs nå og kjører du med snø på taket, så mister de bak fort sikten, sier UP-sjefen.

Syvertsen understreker at det ikke er uvanlig at sjåfører blir stoppet og får beskjed om å koste bilen.

– Det hender vi møter biler som ser ut som igloer. Men vi informerer bilistene fremfor å gi dem sanksjoner. Ifølge veitrafikkloven skal man ferdes hensynsfullt, sier han til Tønsbergs Blad.

Personvernpolicy