Politiet kjenner til brannårsaken på Frøya

Oversiktsbilde fra Frøya hvor store mannskaper torsdag jobber med å slukke lyngbrannen som startet onsdag formiddag. Foto: POLITIET / NTB scanpix.
Oversiktsbilde fra Frøya hvor store mannskaper torsdag jobber med å slukke lyngbrannen som startet onsdag formiddag. Foto: POLITIET / NTB scanpix.

Brannen på Frøya er under kontroll. De evakuerte kan flytte hjem igjen, opplyser Frøya kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Brannsjef Andras Kvingedal kan melde at brannen er under kontroll, opplyser kommunen på sine nettsider.

Politiet opplyser at de rundt 700 evakuerte nå kan flytte hjem. Etterslukking pågår på øya.

Frøya-lensmann Inge Dahlø sier til Adressa.no at politiet er kjent med at brannen startet i forbindelse med en skoleklasse som var på tur, men de oppfordrer publikum til ikke å spekulere i årsaken.

Les også: Hytte tatt av flammene på Frøya

Politiet har fortsatt ikke startet etterforskningen. I mediene og i sosiale medier har det vært spekulasjoner om at brannen kan ha startet som følge av barns lek med lighter. Kommunalsjef på Frøya Roger Fredheim vil ikke gå inn i dette, og viser til at det er politiets jobb å etterforske.

– Uansett årsak og spekulasjoner har Frøya kommune en jobb å gjøre for å ivareta alle og ta innover seg det som har skjedd, sier han, og legger til:

– Jeg vil innstendig oppfordre foreldre om å ivareta barnas interesser og ikke bidra til spekulasjoner gjennom sosiale medier. De spekulasjonene som foregår bidrar ikke til god ivaretakelse og en verdig prosess.

Les også: Brannen lyser opp Frøya

Sistranda skole holder stengt fredag. Foreløpig er planen å åpne skolen igjen mandag, sier kommunalsjef Fredheim.

Personvernpolicy