Meny

3.500 nye politifolk på fire år

3.500 nye politifolk på fire år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politihøgskolen setter nå inn høygiret og skal på fire år utdanne 3.500 nye politifolk. Målet er at Norge skal ha to politifolk per 1.000 innbyggere.

I dag er det 14.770 ansatte i politiet, og 8.716 av dem har politiutdannelse. Målet er at Norge skal ha to tjenestemenn per 1.000 innbyggere.

Politihøgskolen skal derfor fram til 2023 utdanne rundt 7.000 nye studenter. I tillegg skal flere jurister og sivile ansettes, skriver VG.

– Det er nå en historisk satsing på politiutdanningen. Fram til 2018 vil vi utdanne 3.500 nye politifolk og like mange nye fram til 2023, sier rektor Håkon Skulstad ved Politihøgskolen.

Les også: Politisjefmøte om bemanning

Regjeringen skal styrke politiet med det antall som årlig består eksamen, samtidig som personer med annen kompetanse skal rekrutteres for å frigjøre mer ren politikraft, opplyser statssekretær Vidar Brein-Karlsen i Justis- og beredskapsdepartementet.

Rundt 300-400 personer forlater politietaten hvert år på grunn av pensjonsalder eller overgang til andre yrker.

Les også: 136 politi utdannet til ledighet

Skulstad ser for seg at det kan bli aktuelt med et fjerde utdanningsår for å sikre at politifolk både er generallister som kan litt om alt, og samtidig har spisskompetanse innen et bestemt område.

I fjor ble det utdannet 720 elever ved Politihøgskolen. 136 av dem måtte finne seg yrker utenfor politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus