Meny

Politiker truet med å kaste reporter over balkong i Kongressen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likte ikke å bli stilt til veggs om korrupsjonsanklager.

Tirsdag kveld norsk tid holdt USAs president Barack Obama tale om rikets tilstand for Kongressen i Washington.

I forbindelse med den årlige talen hadde den lokale TV-stasjonen NY1 et direktesendt intervju med kongressmannen Michael Grimm.

Truet reporteren

Reporteren ville stille representanten et siste spørsmål om en føderal etterforskning av en finansieringskampanje representanten holdt i 2010. Han ble blankt avvist. Etter at reporteren hadde satt over til studio og kongressmannen trodde at kameraet var slått av, hadde han likevel noen kommentarer til reporteren:

– La meg gjøre det klart. Hvis du noen gang gjør det mot meg igjen, så skal jeg kaste deg over denne hel***es balkongen, sier Grimm til reporteren.

Reporteren Michael Scotto forsøker å forsvare seg med å si at han mente spørsmålet var legitimt. Da kontrer kongressmannen:

- Nei, nei! Du er ikke mann nok. Jeg kommer til å knekke deg i to. Som en gutt!

Se hele angrepet i videoen øverst i artikkelen

Les også: Skandaleordfører truer med drap i ny video

- Billig angrep

– Jeg var ekstremt irritert fordi jeg følte jeg gjorde NY1 en tjeneste, ved å skynte meg til deres intervju, fremfor flere andre forespørsler, forklarte Grimm seg til TV-kanalen etter hendelsen og legger til:

– Reporteren visste at jeg hadde det travelt og kunne kun kommentere på spørsmål om rikets tilstand, men han insisterte på å gjøre et respektløst og billig angrep mot slutten av intervjuet, meldte kongressmannen i en pressemelding like etter hendelsen ble sendt på amerikansk TV.

Les også: Politiker slått ned på direkten

Beklaget

Men etter at opptaket med truslene gikk landet rundt, har pipen fått en annen lyd hos politikeren.

– Jeg tok feil. Jeg burde ikke latt følelsene mine ta overhånd og heller holdt hodet kaldt. Jeg har beklaget overfor Michal Scotto og han har storsinnet akseptert den, sier Grimm i en ny pressemelding som ble sendt ut i dag morges.

Grimm er New York-representant for republikanerne i Kongressen. 

Han er langt fra eneste politiker som har havnet i trøbbel på direkte TV.

Da den tidligere politikeren Damian McBride skulle promotere sin nye bok, havnet han i et basketak på direkten:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus