Meny

– Vi har rett og slett sluppet inn alt for mange innvandrere

Stortingsrepresentant Jørund Henning Rytman synset om navnetoppen i Drammen. Skjermdump: Facebook/dt.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp om at navnet Mohamed topper navnestatistikken i Drammen.

Tidligere i dag skrev Drammens Tidende at Mohamed er det mest populære navnet i Drammen, og det tok ikke lang tid før Fremskrittspartiet hadde meninger om dette.

– Et tankekors

Jørund Henning Rytman er stortingsrepresentant og skriver på sin Facebook-side at han er betenkt over at guttenavnet er så populært i byen.

«Jeg synes det er et tankekors at Mohamed er det mest populære guttenavnet i Drammen, mens det i Øvre og Nedre Eiker er Isak som er på navnetoppen. Kristne Eiker og muslimske Drammen?», skrev han ifølge dt.no.

– Feilslått innvandringspolitikk

Partikollega Morten Wold hev seg også på navndebatten:

«Et resultat av feilslått innvandringspolitikk. Ola blir nok aldri mer på navnetoppen», skrev stortingsrepresentant Wold på Rytmans Facebook-side.

Når avisen ringer Wold for kommentar, sier han at han står for det som ble skrevet og legger til følgende: Jeg mener dette er et resultat av norsk innvandringspolitikk. Vi har rett og slett sluppet inn alt for mange innvandrere.

I går presenterte Statistisk sentralbyrå fjorårets mest brukte fornavn. Som tidligere nevnt er altså Mohamed mest brukt i Drammen. For resten av landet var Emma og Filip de mest populære navnene i 2013.

Les hele oversikten hos SSB her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus