– Vi har rett og slett sluppet inn alt for mange innvandrere

Stortingsrepresentant Jørund Henning Rytman synset om navnetoppen i Drammen. Skjermdump: Facebook/dt.no
Stortingsrepresentant Jørund Henning Rytman synset om navnetoppen i Drammen. Skjermdump: Facebook/dt.no

Frp om at navnet Mohamed topper navnestatistikken i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag skrev Drammens Tidende at Mohamed er det mest populære navnet i Drammen, og det tok ikke lang tid før Fremskrittspartiet hadde meninger om dette.

– Et tankekors

Jørund Henning Rytman er stortingsrepresentant og skriver på sin Facebook-side at han er betenkt over at guttenavnet er så populært i byen.

«Jeg synes det er et tankekors at Mohamed er det mest populære guttenavnet i Drammen, mens det i Øvre og Nedre Eiker er Isak som er på navnetoppen. Kristne Eiker og muslimske Drammen?», skrev han ifølge dt.no.

– Feilslått innvandringspolitikk

Partikollega Morten Wold hev seg også på navndebatten:

«Et resultat av feilslått innvandringspolitikk. Ola blir nok aldri mer på navnetoppen», skrev stortingsrepresentant Wold på Rytmans Facebook-side.

Når avisen ringer Wold for kommentar, sier han at han står for det som ble skrevet og legger til følgende: Jeg mener dette er et resultat av norsk innvandringspolitikk. Vi har rett og slett sluppet inn alt for mange innvandrere.

I går presenterte Statistisk sentralbyrå fjorårets mest brukte fornavn. Som tidligere nevnt er altså Mohamed mest brukt i Drammen. For resten av landet var Emma og Filip de mest populære navnene i 2013.

Les hele oversikten hos SSB her.

Personvernpolicy