Meny

Britisk politi har reist til Portugal etter nytt gjennombrudd

ETTERFORSKER: Madeleine McCann forsvant sporløst fra ferieleiligheten til McCann-familien i Praia da Luz den 3. mai 2007. Britisk og portugisisk politi etterforsker nå forsvinningssaken. Foto: AP Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teletrafikk kobler tre menn til området der Madeleine McCann forsvant. Britiske etterforskere har reist til Portugal i håp om å få avhørt de mistenkte.

Fakta om Madeleine-saken:

* Madeleine McCann forsvant fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal 3. mai 2007, like før sin fireårsdag.

* Foreldrene Kate og Gerry McCann har tidligere vært mistenkt i saken, men ble frikjent i en politirapport.

* Portugisisk politi henla forsvinningssaken i 2008 etter at de hadde få spor å gå etter.

* Sommeren 2013 gjenopptok britisk politi etterforskningen i saken. I november gjenopptok også portugisisk politi saken.

* Britisk politi har ikke utelukket at jenta fortsatt kan være i live.

Britiske etterforskere har de siste månedene ønsket å avhøre tre personer de mener oppholdt seg nær ferieleiligheten i Praia da Luz der tre år gamle Madeleine McCann sist ble sett i 2007.

Mennene, som omtales som en tyveribande, skal ha ringt hverandre svært mange ganger den kvelden Madeleine ble borte.

Ifølge Mirror har flere betjenter fra Metropolitan-politiet reist til Portugal etter å ha fått et gjennombrudd i saken.

Det skjer etter at britiske etterforskere for en måned siden sendte en internasjonal rettsanmodning til portugisisk politi for å få tillatelse til å avhøre de nye mistenkte i saken.

Les også: – Maddie-etterforskere vil pågripe innbruddstyver

Nytt gjennombrudd

Etterforskningsleder i Metropolitan-politiet Andy Redwood har møtt portugisiske påtalemyndigheter for å be om hjelp og diskutere utviklingen i saken.

Foreldrene til den forsvunnede jenta, Kate og Gerry McCann, skal ha blitt bedt om å bli fullt informert om den videre utviklingen.

En kilde nær familie sier til Mirror at gjennombruddet i saken er gode nyheter for familien.

– Det faktum at politiet er der ute er betydelig. Kate og Gerry vil være spente mens de venter på eventuelle nye utviklinger, sier kilden.

En annen kilde forteller til avisa at etterforskningen nå avhenger av portugisisk politi.

– Etterforskningen er på et følsomt stadium, og det gjenstår å se hvilke tiltak som vil bli tatt av de portugisiske politiet, sier kilden.

Les også: Madeleine-saken: – Får ikke pågripe navngitte mistenkte

Saken fortsetter under bildetFORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: ApFORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: Ap

Politiets teori

Ifølge flere britiske medier er politiets teori at Madeleine kan ha våknet da tyvene brøt seg inn i ferieleiligheten til familien, og at de dermed fikk panikk og tok henne med seg.

De tre tyvene hadde kort tid før Madeleine forsvant forsøkt å bryte seg inn i en annen ferieleilighet i nærheten. Også der lå det barn og sov, men foreldrene satt utenfor og styrtet inn og skremte vekk tyvene.

IKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: ApIKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: Ap

Da portugisisk politi begynte å etterforske Madeleine-forsvinningen, avfeide de ifølge Daily Mail innbruddssporet, noe britisk politi stiller seg svært kritisk til.

– Det var et innbrudd som gikk galt, sier en kilde til avisen, og legger til at dette nå er hovedsporet for britisk politi.

Les også: Tror ranere kan ha bortført Madeleine McCann

– Nedturene er frykt

Under en middag for å samle inn penger for savnede barn i oktober i fjor, fortalte Kate McCann hvordan forsvinningen av datteren har påvirket hennes liv.

– Det mange ikke vet er hvilke påvirkning av et forsvunnet barn har på deg, din familie og dine venner. Man trenger å vite at alt som kan bli gjort faktisk blir gjennomført og du trenger å vite at verden ikke har gitt opp, sa hun.

Kate fortalte videre om nedturene etter datteren fortsvant.

– Høydene er når man tror det er nyheter, mens nedturene er frykt for å vite hva som skjedde og frykt for å ikke vite hva som skjedde, sa hun ifølge Daily Mail.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus