Fant 55 lik ved skrekkskolen

Umerkede graver ved en nedlagt internatskole i Florida skjulte en grusom hemmelighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et femtitalls unge gutter forsvant sporløst fra skrekkskolen Arthur G. Dozier i Marianna, Florida i perioden mellom 1900 til 1940.

Skolen var en såkalt høyrisiko-skole for gutter med et ikke helt plettfritt rulleblad. De fleste av elevene var svarte.

Se video fra utgravingen på skolen øverst i artikkelen

Flere tidligere elever har gitt rystende skildringer av forholdene ved internatskolen. Det er historier om vold og seksuelt misbruk.

96 gutter skal ha dødd mens de gikk på skolen.

For dem som mistet sin sønn eller bror ved skolen har spørsmålene vært mange.

Grusom sannhet

Nå viser nye undersøkelser at sannheten kan være enda mer fryktelig enn først antatt.

Tirsdag ble det offentliggjort at forskere ved universitetet i Sør-Florida har funnet restene etter 55 barnekropper på skolens områder. Det er nesten dobbelt så mange som de ventet å finne.

– Det er et betydelig funn å avdekke 55 gravsteder. Det gir oss igjen en rekke nye spørsmål vårt team må jobbe videre med, sier Erin Kimmerle, rettsantropolog og førsteamanuensis ved Universitetet i South Florida. Kimmerle har tidligere deltatt i arbeidet med å undersøke massegraver i det forhenværende Jugoslavia.

Undersøkelser sist høst

Det var i september i fjor at forskergruppen avsluttet det tunge arbeidet med å undersøke bakken utenfor den gamle anstalten.

Allerede etter kort tid fant forskerne rester som bekreftet de dystre ryktene: Benrester og fragmenter fra likkister, samt nåler av en sort som ofte brukes på likkleder. De påfølgende dagene ble ytterligere fragmenter bragt opp av jorden.

Les også: Her forsvant 50 skolebarn uten spor

Lokalt politi har sporet opp medlemmer av 11 familier som mistet barn ved Dozier for å ta DNA-prøver. Etterforskerne håper å spore opp 42 flere familier for DNA-match, skriver Los Angeles Times.

Likrester som lar seg identifisere skal gis til de etterlattes familie.

Forskerne sier at de ønsker å gjøre alt de kan for å dokumentere prosessen og samtidig behandle etterlevningene med respekt.

Personvernpolicy