Meny

SVere nominerer Snowden til fredsprisen

Edward Snowden har lekket en rekke dokumenter fra sin tid som kontraktør for den amerikanske etterretningstjenesten NSA til internasjonale medier. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV-erne Bård Vegar Solhjell og Snorre Valen nominerer Edward Snowden til Nobels fredspris.

Varsleren fra USA befinner seg for tiden i asyl i den russiske hovedstaden Moskva.

Tirsdag morgen sendte Sosialistisk Venstreparti ut en pressemelding der det heter at partikollegene Bård Vegar Solhjell og Snorre Valen nominerer Snowden til Nobels fredspris.

I sin begrunnelse skriver Solhjell og Valen: «Den offentlige debatten og de politiske endringer som har fulgt i kjølvannet av Snowdens varsling, har bidratt til en mer stabil og fredelig verdensorden. Hans handlinger har gjeninnført tillit og åpenhet som ledende prinsipper i sikkerhetspolitikken. Disse verdiene kan ikke overvurderes.»

Les også: Lysbakken positiv til Snowden-fredsprisnominasjon

Snowden, som tidligere jobbet som innleid IT-konsulent for den amerikanske etterretningstjenesten NSA, er siktet for spionasje i hjemlandet etter at han lekket dokumenter som viser omfanget av USAs elektroniske overvåking.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus