Meny

Varabrannsjefen nesten innestengt av flammene

Slik så det ut i dagslys i Hasvåg i Flatanger kommune tirsdag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varabrannsjef Halvor Trefjord i Flatanger var bare minutter fra å bli stengt inne i flammehavet i Hasvåg tirsdag.

– Planen var å rekognosere i Hasvåg for å forberede inntrykk av slokke- og tankbiler. Men da vi kom fram, skjønte vi fort at slokking var nytteløst. Vi måtte bare redde oss selv, sier Trefjord til Dagbladet.

Han omtaler brannen som et inferno og sier han aldri med sine 30-40 års erfaring i brannvesenet har opplevd noe lignende.

Les også: Flammene i Flatanger skal temmes fra luften

Trefjord kom sammen med sine mannskaper fram til Hasvåg ved 1.30-tiden natt til tirsdag. Allerede da var forholdene ekstreme og uhåndterlige.

– Det blåste sterk kuling til liten storm, og brannen spredte seg like fort som vinden. Stikkflammene sto over en halvmeter ut. Vi kunne kjenne varmestrålingen og høre rumlingen fra flammene. Vi kunne se hus ta fyr. Det eneste vi kunne gjøre, var å sette oss i bilen og kjøre fra stedet. Minutter senere var alt overtent, sier Trefjord.

Brannvesenet sliter med å slukke brannen fordi slangene fryser:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus