Politiet: – Brannen i Flatanger er slukket

Brannen i Flatanger er slukket, opplyser politiets innsatsleder Tore Strøm til VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strøm opplyste dette klokka 12.15 etter å ha vært med et av Forsvarets helikoptre for å rekognosere. Han forteller til VG at det ikke lenger er tegn til åpen ild i det brannherjede terrenget.

– Nå jobbes det med flekkvis slukking der de ser røyk. Deretter skal de bruke utstyr for å se hvor terrenget er varmt, så skal de kjøle ned terrenget der de ser varme, opplyser innsatslederen.

Til sammen 55 hus er bekreftet tatt av brannen, fire av dem tilhører fastboende familier. Politiet har sendt to kriminalteknikere og en etterforskningsleder inn i brannområdet i Uran-området der den omfattende lyngbrannen startet for å foreta en foreløpig åstedsundersøkelse.

Flere vitner er allerede avhørt og flere skal avhøres i timene som kommer.

Les også: - Vi vet ennå ikke om huset vårt står

55 hus tapt

Politiet jobber fortsatt med å få oversikt over skadeomfanget. Ifølge brannvesenet har 55 hus gått tapt i brannen – og fire av disse tilhører fastboende, melder NRK.

Fylkesvei 492 er fortsatt stengt, og politiet har nedlagt ferdselsforbud i området. Politimesteren i Nord-Trøndelag har innført midlertidig forbud mot all bruk av åpen ild i terrenget inntil forholdene endrer seg.

Alle som bruker ild utendørs uaktsomt, vil bli straffeforfulgt og risikerer bøter eller fengsel i inntil tre måneder, advarer politiet.

Les også: Hytteeier: – Jeg tror vi har vært heldige

Personvernpolicy