Meny

Brannen truer flere bygninger i Flatanger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i Flatanger truer rundt ti bygninger i Båsvika langs fylkesvei 492, opplyser politiet i Nord-Trøndelag til NTB.

Nå truer brannen igjen flere bygninger i Flatanger. Det gjelder rundt ti bygninger langs fylkesvei 492, opplyser politiet i Nord-Trøndelag.

– Brannen har spredd seg langs veien, og brannfolkene jobber på spreng for å holde den på den ene siden av veien. På motsatt side ligger Båsvika, med en gård og flere hytter, sier operasjonsleder Johnny Olsen til NTB.

Se Forsvarets video av brannen fra luften

Selv om brannen var noenlunde under kontroll tidlig tirsdag kveld, fryktet lensmann Nils Roger Duna at den kunne blusse opp igjen.

– Vi antar at det er noenlunde under kontroll nå, men det er avhengig av vinden. Erfaringsmessig vil det blusse opp igjen, sier Duna til NTB.

Det ble tidlig klart at ingen folk var skadd eller savnet i brannen. Duna forteller at brannvesen og politi gikk fra hus til hus mandag kveld for å sjekke, ikke minst i den mange hyttene i området.

– Det er en liten plass med få innbyggere, og de har god kontroll over hvem som bruker hyttene. Ingen har meldt at de savner noen, så vi er så sikre som vi kan bli på at ingen er i husene, sier Duna.

Lensmannen sier politiet nå også har kunnet begynne å prioritere etterforskningen. Målet er å finne årsak og arnested, og hvor stort skadeomfanget er.

– Det blir et langvarig og nitid arbeid, med så mange hus som er rammet, understreker han.

Anundsen på besøk i Flatanger

Justisminister Anders Anundsen (Frp) ankom Lauvsnes i Flatanger like etter klokken 16 tirsdag.

– Det er viktig for meg å følge opp dem som er involvert i dette og høre om de har fått den hjelpen de har hatt behov for, sier Anundsen til NTB.

Han fikk blant annet en orientering fra kriseledelsen i kommunen under sitt besøk.

– Det som imponerer meg, er at de veldig tidlig identifiserte den potensielle kraften av krisen. Så de trykte på de store knappene rask og fikk raskt bistand fra andre brannvesen, fra sivilforsvar, sier Anundsen.

Justisministeren skryter av arbeidet som er gjort med evakuering og brannmennenes arbeid.

– Mange har jobbet beinhard gjennom natten og gjennom dagen for å hindre at denne katastrofen skulle bli større, sier Anundsen.

– Enormt skadepotensial

Det er ikke lenge siden Anundsen var på en lignende tur til brannrammede Lærdal.

– Begge viser at brann har en enormt skadepotensial. Det rammer rått og brutalt og man vet aldri når. Samtidig viser begge hendelsene at vi har mye god lokal beredskap. Det er trass i de tragiske bakteppene, viktig å få med seg, sier han.

Han påpeker at også Flatanger-brannen må evalueres grundig. Justisministeren returnerer fra Flatanger tirsdag kveld.

– Det er et unikt område som er rammet. Brannen har store konsekvenser for lokalsamfunnet og store deler av fylket. Dette er trist, avslutter justisministeren.Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus