Meny

Hongkong masseslakter kyllinger i virusfrykt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Hongkong har iverksatt masseslakt av 290.000 kyllinger etter at det dødelige fugleinfluensaviruset H7N9 er oppdaget i kyllinger fra Kina.

Frykten for viruset er økt etter at to menn i Hongkong er døde av viruset siden desember. Begge var nylig returnert fra besøk i Kina.

TV-opptak viste mannskaper fra myndighetene som samlet døde kyllinger i plastikksekker på et av Hongkongs grossistmarkeder der viruset ble oppdaget mandag.

H7N9-viruset ble oppdaget på markedet Cheung Sha Wan mandag. Det blir nå stengt i 21 dager for å bli fullstendig desinfisert.

Hongkongs leder Leung Chun-ying antyder at innbyggerne kanskje bør revurdere praksisen med å kjøpe levende kyllinger på markeder, noe kineserne gjør for å få ferskest mulig kjøtt, spesielt til nyttårsfeiringen. Kinesisk nyttår er på fredag.

– Folk i Hongkong bør tenke over dette, sier Leung.

Men lokale selgere mener myndighetene.

– De skulle ha stoppet kyllingen på grensen til det var fastslått at de var frie for fugleinfluensa, sier en grossist til avisen South China Morning Post. Han regner med å tape 5 millioner Hongkong-dollar, nesten 4 millioner kroner.

Myndighetene opplyser til nyhetsbyrået AFP at kyllingene ikke ble stoppet på grensen fordi det ikke er anlegg der til å oppbevare dem. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus