Meny

Strøm- og telefonnettet ute av drift i Flatanger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadeomfanget på bygningsmassen i Flatanger er svært omfattende, og store deler av det 15 kvadratkilometer store området er utbrent. Strøm- og telefonnett er ute av drift.

Det melder Flatanger kommune på sine hjemmesider.

– Brannen oppsto i området Uran. Sannsynlig brannårsak er gnister fra ledningsnettet, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Direkte TV-bilder: Følg katastrofebrannen fra Flatanger her

Det er 33 fastboende personer i rundt 20 boenheter i brannområdet, som ligger på Sørneshalvøya, sørvest i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag fylke.

I tillegg er det 77 hytter og fritidsboliger. Det er også flere reiselivsanlegg, småbåthavn og kaianlegg i området.

Alle fastboende er evakuert og i sikkerhet, og ingen av fritidseiendommene var i bruk på det aktuelle tidspunktet, melder kommunen.

Bakgrunn: 139 bygninger anses som tapt i branninferno

Folk som oppholdt seg i de brannutsatte områdene, fikk tilbud om å overnatte på Drageid leirskole. Rundt 20 personer evakuerte til bygningen, men flere reiste derfra ettersom de fant andre overnattingsmuligheter.

Det opplyses videre at en del sauer og hester ble evakuert fra et gårdsbruk.

Reaksjon: Ordfører: – Dette kan bli katastrofalt

Så langt har værforholdene gjort at helikopter ikke er blitt satt inn i slukningsarbeidet. Det er kraftig vind, nærmest sterk storm i området. I tillegg er området svært kupert med lyng og delvis krattskog.

Klokken 22.28 mandag kveld kom meldingen om at brannen hadde oppstått. Kriseteamet i kommunen ble etablert samme kveld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus