Meny

Serbisk politi skjøt nordmann i selvforsvar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen Knut Stanojevski Teisnes (38) ble lørdag drept av serbisk politi. Politisjef Sladan Velinovic sier etterforskningen er avsluttet og at politimannen som skjøt ikke vil bli suspendert.

Serbisk politi har ifølge VG nå oversendt saken til påtalemyndigheten, men uten å ha funnet noe motiv for at Teisnes tilsynelatende uten forvarsel angrep en politimann og slo ham flere ganger i hodet med en murstein lørdag morgen.

Politisjefen avviser at det var en konfrontasjon mellom Teisnes og politimannen før slagene falt. Nordmannen, som har oppholdt seg i Presevo siden november i fjor er ikke kjent av det lokale politiet fra før.

Ifølge politiet tok nordmannen, etter å ha slått politimannen, en hagle og åpnet ild mot en minibuss med flere politimenn. Deretter løp han mot huset sitt noen hundre meter unna og skjøt mot politifolkene som forfulgte ham. Til slutt ble han skutt og drept i en skuddvekslingen etter ha forskanset seg i boligen.

Ifølge politisjefen viser obduksjonen av Teisnes spor av både alkohol og medisiner. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus