Meny

Nav må myke opp dagpengeordningen for permitterte

Arbeidsminister Robert Eriksson mener Nav har misforstått. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) ber Nav om å endre praksisen slik at permitterte som har rett til det, får dagpenger.

– Jeg har kommet fram til at man ikke har praktisert regelverket sånn som man burde gjort, sier Eriksson, som mener Nav har misforstått.

Han vil sende ut en presisering av forskriftene slik at ansatte som blir permittert, får dagpenger når det er oppnådd enighet om permitteringer mellom arbeidsgiver og arbeidstakere lokalt.

Strammet inn

Arbeidsministeren hadde mandag ettermiddag et møte med LO og NHO. Begge organisasjonene har reagert på det de mener har vært en innstramming hos Nav som har gjort det vanskeligere for folk som har blitt permittert, å få dagpenger.

Eriksson gir Nav beskjed om å stanse behandlingen av permitteringssaker inntil de nye forskriftene er sendt ut. De skal gjelde fra mandag om en uke.

Ifølge statsråden har Nav overprøvd bedriftene og de ansatte når de er blitt enige om at det er behov for permitteringer.

– Det gjør at man har hatt en for streng fortolkning, sier Eriksson.

– Fullt gjennomslag

Både Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, og LOs nestleder Tor-Arne Solbakken sa seg fornøyd etter mandagens møte.

– Det er ikke hver gang vi kan komme ut fra et møte i et departement og si at vi har fått fullt gjennomslag for det vi kom for å få til. Dette er veldig bra, sier Solbakken.

Han sier de som har fått sine saker feilbehandlet av Nav, skal få sett på saken sin på nytt etter at de nye forskriftene er på plass, noe også Eriksson garanterer skal skje

– Vi er godt fornøyd med at arbeidsministeren har skåret gjennom og sørget for at permitteringsreglene blir håndtert på fornuftig og riktig måte. Det tror jeg både arbeidstakere og bedrifter er svært godt fornøyd med, sier NHOs Oppegaard. (©NTB) (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus