Meny

Tiltalen etter Aksla-drapet klar

Her ble gjerningsmannen for drapet på Anja Weløy Aarseth arrestert i mai i fjor. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann (24) er tiltalt for forsettlig drap på Anja Weløy Aarseth 28. august i fjor. Rettssaken mot ham starter 11. februar.

Ifølge tiltalen skal Steven Dan Danielsen ha truet Weløy Aarseth bort fra en tursti på Akslafjellet i Ålesund før han voldtok og kvalte henne. Weløy Aarseth var student og var i turområdet på joggetur. Hun ble funnet død 31. august.

4. september ble Danielsen, som er en tidligere kjenning av politiet, pågrepet og siktet for drapet. Han erkjente allerede da straffskyld for forbrytelsen.

Les også: 23-åringen gjenskaper Aksla-drapet for politiet

Drepte for å skjule

– Det anses som skjerpende at tiltalte drepte henne for å lette eller skjule voldtekten. Strafferammen for overtredelsen er fengsel i inntil 21 år, opplyser statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim i Sogn og Fjordane.

Det er ikke noe som tyder på noen kontakt mellom Danielsen og avdøde før handlingene.

24-åringen er videre tiltalt for ransforsøk av en kiosk, noe som skjedde samme kveld som Weløy Aarseth ble drept. Dette har tiltalte benektet at han har gjort. Videre er han tiltalt for å ha kommet med trusler mot en politimann om voldtekt og drap på hans familie.

Les også: Aksla-drapet: To nye uker i isolasjon for drapssiktet

Påstand om forvaring

Statsadvokaten vil legge ned påstand om forvaring av mannen.

24-åringen har vært gjennom en rettspsykiatrisk observasjon av psykiatrispesialist Terje Tørrissen og psykiater Michael Setsaas. De konkluderte i november med at mannen, som har innrømmet drapet, er strafferettslig tilregnelig. De to skal også møte i retten som sakkyndige.

Rettssaken starter 11. februar i Sunnmøre tingrett. Det er satt av åtte dager til saken. Danielsens advokat er Per Herman Thori-Aamot, mens Einar Råen er bistandsadvokat for kvinnens familie. Aktor i saken er statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus