Meny

Styrelederen ved Oslo Børs trekker seg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreleder Leiv Askvig ved Oslo Børs trekker seg etter å ha brutt reglene om flaggeplikt.

Askvig brøt børsens egne flaggeregler forbindelse med et aksjekjøp i november i fjor høst, da selskapet Sundt AS passerte flaggrensen på 20 prosent eierandel i selskapet EAM Solar ASA, opplyser Oslo Børs.

Askvig er administrerende direktør i Sundt AS.

– For en styreleder på Oslo Børs er dette både uholdbart og uakseptabelt, derfor trekker jeg meg etter eget ønske. Sett fra Sundt AS sin side var dette en enkeltstående hendelse som jeg tar det hele og fulle ansvaret for, sier Askvig til Nettavisen NA24 , som første omtalte saken.

Øverste ansvar

Styrelederen ved Oslo Børs har det øverste ansvaret for at børsens regler overholdes til enhver tid.

Askvig trekker seg som styreleder i både Oslo Børs og i morselskapet Oslo Børs VPS Holding.

– Etterfølgelse og tillit til regelverket er avgjørende for en velfungerende markedsplass, derfor velger jeg å trekke meg fra posisjonene som styreleder i disse selskapene med umiddelbar virkning, sier Askvig i en pressemelding.

Styrenestleder Benedicte Schilbred Fasmer vil fungere som styreleder i begge selskapene fram til generalforsamlingen i mai i år.

Askvig trekker seg også fra styret i Verdipapirsentralen ASA.

Forvalter milliarder

Som direktør i Sundt AS forvalter Askvig verdier for flere milliarder kroner. Regelbruddet skjedde da Sundt AS kjøpte seg opp i det børsnoterte selskapet EAM Solar ASA 26. og 27. november i fjor.

Handlene ble imidlertid ikke meldt til Oslo Børs før på formiddagen 28. november, da feilen ble oppdaget.

– Intensjonen var å ikke passere grensen, men fordi jeg ikke hadde full oversikt over aksjebeholdningen på det tidspunktet kom vi over 20 prosent. Dette ble oppdaget og meldt noen få timer for sent, men overtredelsen av reglene var et faktum, sier Askvig.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus