Meny

Brannkatastrofe i historisk kinesisk by

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brann har ødelagt mer enn 100 hjem i en kinesisk landsby som ble bygd for tre århundrer siden, rapporterer statlige medier søndag.

Det er den tredje brannen som har herjet et kulturminnesmerke i Kina på få uker. Brannene, som alle har brutt ut sørvest i landet, rammer ofte gamle trestrukturer, melder AFP.

Den seneste brannen startet i landsbyen Baojing Dong i provinsen Guizhou sent søndag. Slukningsarbeidet tok mer enn fire timer, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Området er en av Kinas mest komplette bosetninger tilhørende den etniske minoriteten Dong, og var kjent for sine velbevarte bygg. Nærmere 2000 innbyggere bor der, men det har ikke blitt meldt om personskader. Brannårsaken er under etterforskning.

Her kan du se flere bilder fra den vakre, historiske byen slik den fremstod før brannen

Mer enn 200 tilsvarende bosetninger ligger i Qiandongnan-prefektoratet, og mange har lidd under brann.

En annen brann 10. januar ødela mer enn 100 hjem i en gammel tibetansk by i det populære turistområdet Shangri-La i Yunnanprovinsen.

Les også: Kongeparet imponert av folk i Lærdal

Brannen ved Gyalthang, i et område som skal ha inspirert den britiske forfatteren James Hiltons mytiske Shangri-La, skjedde også i løpet av natten, uten at det ble meldt om personskader.

En uke tidligere brant ti bygninger ned ved det buddhistiske Sertharinsituttet, et høyt profilert senter for tibetansk kultur i Sichuanprovinsen.

http://www.abcnyheter.no/video/2014/01/23/kongeparet-imponert-av-folk-i-laerdal

De nedbrente restene av landsbyen Baojing Dong i Guizhouprovinsen. Foto: Scanpix/AFP.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus