Meny

Sotsjis borgermester godtar ikke homofile

Homofili er ikke akseptert i OL-byen Sotsji, slår borgermesteren fast. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgermesteren i Sotsji, der vinter-OL åpner om en drøy uke, aksepterer ikke homofile i sin by.

– De får gjøre som de vil, det er deres liv. Men det er ikke akseptert her i Kaukasus hvor vi lever. Vi har dem ikke i vår by, sier borgermester Anatolij Pakhomov til BBC Panorama.

Russland har høstet sterk internasjonal kritikk for en lov som ble vedtatt i juni i fjor, som forbyr propaganda for «ikke-tradisjonelle seksuelle relasjoner».

De folkevalgte hevder at loven er ment å beskytte barn mot pornografi, mens kritikerne mener at den gjør det ulovlig for homofile å stå fram offentlig.

Pakhomov understreker at homofile er velkomne under OL, selv om homofili ifølge ham ikke er akseptert verken i Sotsji eller Kaukasus for øvrig.

– Vi vil være gjestfrie mot alle som respekterer russiske lover og som ikke prakker sine egne vaner på andre, sier Pakhomov.

Til tross for borgermesterens uttalelser om homofili, fins det flere klubber for homofile i Sotsji.

Ifølge representanter for byens lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle, er imidlertid miljøet i ferd med å skrumpe inn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus