Zuccarello-dobbel i snøværet

Mats Zuccarello Aasen storspilte i søndagens utendørskamp mot New Jersey Devils i NHL. (Video: TV 2, med tillatelse fra Viasat).

Mats Zuccarello Aasen scoret to ganger for New York Rangers da lokalrivalen New Jersey Devils ble slått 7-3 i søndagens utendørskamp i NHL.

Foran 50.150 tilskuere storspilte Zuccarello i snøværet på Yankee Stadium. På to kontringer i 2. periode vendte han kampen. Nordmannen omsatte først en pasning fra John Moore til 3-3 tidlig i midtperioden.

Ti minutter senere dukket Zuccarello opp igjen ved bakerste stolpe og sendte Rangers i ledelsen for første gang i kampen. Han scoret sitt 15. mål for sesongen på pasning fra Derick Brassard.

Etter kampen ble Zuccarello kåret til banens beste. Han syntes det var stort å få spille på baseballarenaen Yankee Stadium, som søndag var gjort om til en utendørs ishockeystadion.

– Dette er en helt spesiell bane. Det er stort for meg som er fra Norge å få spille og vinne her. Det er noe du er stolt å få være en del av, sa Zuccarello.

– Spesielt minne

Også Rangers' svenske målvakt, Henrik Lundqvist, mente det var et minne for livet å spille ishockey utendørs på den berømte arenaen i Bronx.

– Å vinne var den eneste måten å gjøre dette til et helt spesielt minne. Det var gøy og ga meg en herlig følelse, sa Lundqvist.

New York Rangers tok over kampen for fullt etter Zuccarellos fulltreffere. Minuttet etter at han ordnet ledermålet la svenske Carl Hagelin på til 5-3, mens Rick Nash gjorde 6-3 kort tid før den siste pausen. Derek Stepan avsluttet Rangers' målfest med et straffeslag ti minutter ut i sluttperioden.

New Jersey Devils tok ledelsen ved Patrick Elias etter 5.36 minutters spill. Utligningen kom under fire minutter senere da Dominic Moore satte 1-1.

Ble utsatt

Devils var tilbake i føringen da Elias i overtallsspill scoret sitt annet mål for dagen etter elleve minutter. Kort tid etter økte Travis Zajac til 3-1, men under minuttet senere sørget Marc Staal for at Rangers bare var ett mål bak til første pause.

Zuccarello var på isen i totalt 17.46 minutter. Han scoret på to av sine fire skudd på mål. Martin Brodeur i Devils-målet slapp inn seks av 21 skudd før han ble byttet ut etter to perioder.

At kampen gikk utendørs ga noen uvante utfordringer. Gjenskinn av sollys i isen gjorde at oppgjøret måtte utsettes halvannen time.

– Vi spilte litt fotball og slappet av, sa Zuccarello om ventetiden.

New York Rangers har 59 poeng etter 54 grunnseriekamper og er på 2.-plass i sin avdeling. Onsdag er det ny kamp på Yankee Stadium mot New York Islanders.