Snøværet skaper forsinkelser på Oslo lufthavn

Politiet advarer mot glatte veier mandag i forbindelse med stort snøfall. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Politiet advarer mot glatte veier mandag i forbindelse med stort snøfall. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Snøfall fører mandag til forsinkelser på Oslo lufthavn. Samtididg melder politiet om svært glatte veier i Sør-Norge, og flere trafikkulykker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Været skaper ikke bare problemer på veiene, skriver NRK. Snøværet fører til forsinkelser på inntil 90 minutter ved innflygingen til Oslo Lufthavn Gardermoen.

– På grunn av snøværet må vi ha større avstand mellom flyene. Og det skal snø utover dagen, så det vil bli forsinkelser, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn.

Han ber alle passasjerer om å møte til normal tid.

Togtrafikken i landet går stort sett som normalt, sier NSBs pressevakt Erik Lødding til NTB.

– Det har vært enkelte forsinkelser, men ikke så mange eller store at man kan snakke om en tendens. Sammenlignet med biltrafikken går togtrafikken på skinner i dag, uttaler NSBs pressevakt.

– Kjør forsiktig

I Vestfold ble en mann alvorlig skadd da en bil frontkolliderte med en tankbil på E18 ved Fokserød, ifølge NRK.

I Buskerud ble en person alvorlig skadd og en person lettere skadd i en frontkollisjon mellom to personbiler på riksvei 35 ved Geithus. Det har vært flere mindre trafikkulykker flere steder i landet, noen endte med lette personskader.

Natt til mandag kjørte biler av veien i flere politidistrikter, blant annet i Hedmark, Agder, Oslo og Rogaland. I Rogaland ble en 27 år gammel kvinne sendt til sykehus med skader i beina.

Snøfallet førte til at politiet måtte gå ut på Twitter med en rekke oppfordringer til bilistene mandag morgen.

– Politiet har fått meldinger om svært glatte veier i Østfold. Kjør forsiktig, opplyste Østfold politidistrikt ved midnatt.

– Det meldes om svært glatte veier i distriktet grunnet snøfallet. Vi oppfordrer alle til å kjøre pent og ta hensyn, opplyste Asker og Bærum politidistrikt.

Brøytet og saltet

Statens vegvesen fulgte tidlig mandag morgen opp politiets oppfordring.

– Det har kommet en del snø i natt, og det er ikke optimale forhold, sier trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen hos Vegtrafikksentralen til NRK.

Han opplyser at det i morgentimene ble brøytet for fullt og deretter saltet på veiene. Men med den lette snøen som faller over Østlandet, blir det polert etter brøytingen og før saltet får virket, advarer han.

Han oppfordrer bilistene til å beregne god tid, holde avstand og ha nok spylervæske.

Personvernpolicy