Meny

Grammy til Daft Punk og Lorde

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk musikkindustri lot drøyt 80 Grammy-priser drysser over nye og gamle stjerner natt til mandag.

Lorde fra New Zealand stakk av med prisen for beste solo-prestasjon med låten «Royals», foran mer etablerte artister som Justin Timberlake og Katy Perry.

Det var en stor overraskelse, bedyret 17-åringen, som egentlig heter Ella Maria Lani Yelich-O'Connor, før hun også ble belønnet med Grammy for årets låt, en av de gjeveste prisene.

Beste nykommere

Den franske elektronika-duoen Daft Punk vant Grammy for beste album, for beste album i dance/elektronika-kategorien og for beste band-prestasjon med «Get Lucky».

Bruno Mars stakk av med prisen for beste vokale pop-album for «Unorthodox Jukebox», mens den 78 år gamle orkesterlederen Herb Alpert fikk Grammy for beste instrumentale pop-album med «Steppin out».

De amerikanske rapperne Macklemore & Ryan Lewis ble beste nykommere med platen «The Heist», og fikk også pris for beste raplåt med «Thrift shop».

Gamle helter

For lengst oppløste Led Zeppelin vant prisen for beste rockeplate med «Celebration Day», innspilt da bandet gjorde en sjelden gjenforeningskonsert i London i 2007.

Dave Grohl og Paul McCartney delte prisen for beste rockelåt for sitt samarbeidsprosjekt «Cut Me Some Slack».

McCartney opptrådte også sammen med sin gamle Beatles-kollega Ringo Star under showet, noe de to bare har gjort fire ganger det siste tiåret.

John Lennons enke Yoko Ono var for øvrig å finne i salen, sammen med sønnen Sean Lennon.

Ladysmith

Franske Gipsy King og sørafrikanske Ladysmith Black Mambazo delte prisen i kategorien world music.

Gipsy Kings vant dermed sin første Grammy, etter å ha vært nominert hele seks ganger tidligere, mens Ladysmith Black Mambazo hadde tre priser fra før.

Den svenske filmregissøren Jonas Åkerlund sikret seg også en av de første Grammy-prisene som ble delt ut natt til mandag, etter å ha gått til topps i kategorien beste musikkfilm med «Live kisses» om Paul McCartney.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus