Meny

Folk nektes å avgi stemme i Bangkok

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store uroligheter i Bangkok søndag. En av protestlederne ble skutt i hodet og drept, og demonstranter har stengt nesten alle valglokalene i byen.

Minst fem andre ble såret i uroen som fulgte etter drapet, ifølge en talsmann for demonstrantene.

Den drepte mannen er identifisert som Sutin Taratin og omtales som en av lederne for protestene mot regjeringen.

Les også: Regjeringen innfører unntakstilstand i Thailand

Han ble skutt i hodet mens han ga en tale fra en pickup-lastebil i en av Bangkoks forsteder, opplyser en talsmann for demonstrantene.

Hengelåser

Søndag omringet demonstranter valglokaler både i Bangkok og andre steder i landet. Slik ville de hindre at folk avgir forhåndstemmer i forbindelse med valget på ny nasjonalforsamling om en uke.

Demonstrantene skal ha satt hengelås på flere stemmelokaler, og tjenestemenn har opplyst av stemmegivningen er blitt innstilt mange steder i hovedstaden fordi valgarbeidere og velgere ikke kommer seg inn i lokalene.

Se video av demonstrasjonene øverst i artikkelen

Forhåndsstemmingen ble søndag avlyst i 45 av Bangkoks 50 valgdistrikter på grunn av demonstrasjonene, opplyser myndighetene. Det meldes om aksjoner i ti av landets 76 provinser.

Nyvalg

Valget på ny nasjonalforsamling er satt til 2. februar og ble lyst ut av statsminister Yingluck Shinawatra i et forsøk på å få slutt på demonstrasjonene, som har pågått siden november i fjor.

Se også: Her kaster han granaten inn i en folkemengde i Bangkok

Men de regjeringsfiendtlige demonstrantene ønsker ikke noe valg. De vil i stedet at landet styres av et oppnevnt råd, og at det først arrangeres valg etter en stund.

Opposisjonen mener at landet i realiteten styres av Yinglucks storebror, Thaksin Shinawatra, som lever i frivillig eksil for å slippe å sone en korrupsjonsdom. Han var tidligere landets statsminister. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus