Meny

Politimester truet med rettssak for å få mer lønn

I sommer sendte advokaten til Arne Jørgen Olafsen et brev til Politidirektoratet med krav om 50.000 kroner mer i lønn. Arkivfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo måtte true med rettssak for å få Politidirektoratet til å gi ham 50.000 kroner mer i lønn.

Olafsen leder et politidistrikt som kan vise til de desidert beste resultatene her i landet når det gjelder kriminalitetsbekjempelse, oppklaringsprosent, beredskap og forebyggende arbeid, skriver VG.

I sommer sendte hans advokat et brev til Politidirektoratet med krav om 50.000 kroner mer i lønn for at han skulle komme opp på samme nivå som sammenlignbare politimestre og det lønnsnivået Olafsen var forespeilet under sitt jobbintervju vel et år tidligere.

Da ingenting skjedde, måtte advokaten ved juletider true med søksmål. Da kom lønnsøkningen raskt.

Les også: Polititopper tjener mer enn regjeringen

– Da lønnsavtalen mellom partene er konfidensiell, er jeg avskåret fra å kommentere forhandlingene, men det er riktig at det har tatt tid, sier advokat Nicolay Skarning til avisen.

Politidirektoratet svarer ikke direkte på VGs spørsmål om trusselen om søksmål var av avgjørende betydning for lønnsforhøyelsen. Men HR-direktør Karin Aslaksen sier at «Vi har funnet en løsning som begge parter er tilfreds med».

Curt A. Lier, leder av Juristforbundet, mener det er behov for å rydde opp i hele lønnssystemet for landets politisjefer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus