Meny

TV 2:

USA beklaget ambassadør-tabbe

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs ambassade har ringt til regjeringen og Frp etter at mannen som er utpekt til ny amerikansk ambassadør i Norge, tabbet seg ut med manglende kunnskap i Senatet.

– Vi har hatt samtaler med regjeringen og medlemmer av Fremskrittspartiet om det som skjedde under høringen i Senatet. Vi vil understreke at USA har et utmerket forhold til den norske regjeringen, inkludert Fremskrittspartiet, sier en representant ved USAs ambassade til TV 2.

Det var mannen som er utpekt til ny amerikansk ambassadør i Norge, George James Tsunis fra New York, som i en høring i Senatet kalte statsminister Erna Solberg for president og gjentok de vanlige mytene i utlandet om Fremskrittspartiet da han svarte på spørsmål fra senator John McCain.

Les også: Siv Jensen: – Tsunis burde ha satt seg inn i styreform og statsform

Alle nye ambassadører må godkjennes av Senatet i en ofte langtrukken prosess. Trolig blir Tsunis godkjent i løpet av en uke eller to.

Etter det TV 2 erfarer ga ambassaden uttrykk for at det som skjedde i høringen, var en ubehagelig og beklagelig episode, som de gjerne skulle vært foruten.

Kanalen kjenner til at telefonsamtalene ble gjort fredag denne uken.

Les også: Krasse uttalelser om Frp fra kommende ambassadør

Bakgrunn: Frp krever unnskyldning fra Obama

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus