Meny

Stoltenberg vil bygge klimaavtale nedenfra

Sammen med Ghanas tidligere president John Kufuor skal Jens Stoltenberg prøve å få fremgang i det internasjonale klimaarbeidet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan ikke sitte og vente på en avtale, er budskapet Jens Stoltenberg har fremmet på Davos-møtet som ny klimautsending for FN.

Stoltenberg har snakket klimatiltak med så mange som mulig av verdens rike og mektige på Verdens økonomiske forum i Davos. Innspurten mot de store klimaforhandlingene i Paris i 2015 er i gang.

– Det viktigste er å få til en avtale der landene forplikter seg til utslippsreduksjon. Men vi kan ikke vente på en avtale. De viser seg å ta lang tid og bli mindre forpliktende enn vi håpet på, sier Stoltenberg til NTB.

– Det betyr at vi må jobbe med enkelttiltak samtidig, handle mens vi forhandler, sier han.

Det er en lang liste med enkelttiltak Stoltenberg vil jobbe for før en eventuell global avtale er på plass. Han snakker karbonprising, skogbevaring, ny miljøteknologi, slutt på subsidier til fossile brensler, tiltak mot såkalte kortlevde klimagasser og slutt på fakling på oljefelt.

– Vi skal jobbe for den store avtalen, men vi skal også bygge den nedenfra, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus