Helgens uvær har stengt veier og revet av tak

Uværskveld på Finse stasjon på Bergensbanen, til venstre hotellet Finse1222. Foto: Helge Sunde (Samfoto)
Uværskveld på Finse stasjon på Bergensbanen, til venstre hotellet Finse1222. Foto: Helge Sunde (Samfoto)

Et hus i Suldalsosen mistet taket i den sterke vinden natt til lørdag, og flere fjelloverganger er stengt på grunn av uvær. Full storm og snøfokk ventes i Sør-Norge lørdag og søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til Suldalsosen da det kom melding om at taket hadde blåst av et bolighus. Heldigvis kom de to beboerne i huset ikke til skade, melder Haugesunds Avis.

I et OBS-varsel sendt ut av Meteorologisk institutt meldes det om storm og vanskelige kjøreforhold utsatte steder i vestlige og nordlige områder i Sør-Norge og på Vestlandet sør for Stad.

Varselet gjelder lørdag og søndag.

I Finnmark meldes det om moderat ising på fartøy fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag.

Stengte fjelloverganger

Lørdag ettermiddag melder NRK at på Vestlandet er bare én fjellovergang mellom øst og vest åpen for fri ferdsel. Den åpne strekningen er E16 over Filefjell. Tidlig lørdag kveld var situasjonen uendret.

Også ferjetrafikken fikk lørdag problemer som følge av den sterke vinden.

I Bergen er også flere trær veltet på grunn av uværet.

Mye vind i Trøndelag

I de to trøndelagsfylkene vil været de kommende dagene være preget av en sørøstlig vind. Samtidig vil de være oppholdsvær og milde temperaturer, melder Adresseavisen.

Lørdag formiddag måtte et fly måtte avbryte landingen på Trondheim lufthavn, Værnes på grunn av sterk sidevind.

Informasjonssjef Lasse Sandaker Nilsen i Norwegian bekrefter overfor avisen at flyet måtte mellomlande på Ørland.

– Grunnen var at det var sterk sidevind på Værnes som gjorde det umulig å lande. I stedet for å snu og fly tilbake til Gardermoen, ventet vi der til det ble mulig å fortsette flyturen, sier Nilsen.

Sjekk været der du er

Flyet skulle egentlig ha landet klokken 9, men kom frem først nesten tre timer senere. Det var totalt 154 passasjerer om bord. En av dem var Jan Vidar Løkke, som ofte flyr i jobbsammenheng.

– Det var et av de verste landingsforsøkene jeg har vært borti, så det var ganske heftig. Det var en del urolige passasjerer under dette forsøket, sier han.

Personvernpolicy