Meny

Hollande og Trierweiler skiller lag

Frankrikes president François Hollande skiller lag med samboer Valerie Trierweiler, skriver en fransk ukeavis lørdag. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes president François Hollande bekrefter at han går fra sin samboer Valérie Trierweiler.

Bruddet kommer etter at det nylig ble avslørt at François Hollande har hatt et forhold til en skuespiller.

– Jeg ønsker å gjøre det kjent at jeg har avsluttet mitt partnerskap med Valérie Trierweiler, sier han i en kunngjøring til nyhetsbyrået AFP.

Han understreker at han kommer med kunngjøringen som privatperson.

Trierweiler har vært Hollandes partner siden 2006. Hun reiser søndag til India på et veldedighetsoppdrag, og presidenten ønsker ifølge avisa Journal du Dimanche å avslutte saken før det.

For to uker siden trykket bladet Closer påstanden om at Hollande hadde et forhold til skuespiller Julie Gayet, og at han blant annet kjørte scooter gjennom Paris-natten for å besøke henne.

Hollande er den minst populære presidenten i Frankrikes nyere historie, blant annet fordi han sliter med å få bukt med den høye arbeidsledighet i landet. Populariteten steg noe rett etter at forholdet til Gayet ble kjent.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus