Meny

Har ikke funnet feil på ulykkesbussen i Oslo

Etter busulykken ved Carl Berners plass i Oslo ble det tent lys og lagt ned blomster til minne om ham som omkom. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen har ikke funnet tekniske feil på bussen som var involvert i en dødsulykke på Carl Berner i Oslo i desember.

En fotgjenger døde etter å ha blitt påkjørt av bussen. Politiet har tidligere sagt at de tror bussjåføren tok feil av gass- og bremsepedalen.

Teorien om at dødsulykken skyldes en førerfeil er styrket etter Vegvesenets rapport, skriver NRK.

Den endelige rapporten samsvarer med de foreløpige funnene som ble lagt fra kort tid etter ulykken.

– Rapporten konkluderer med at det ikke er funnet noen tekniske feil og mangler ved bussen. Deres vurdering er at hendelsen skyldes førerfeil. Det styrker politiets mistanke i saken, sier politiadvokat Jeanette Westlund Hegna i Oslo politidistrikt.

Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring. Hun nekter straffskyld og har ifølge NRK forklart at hun forsøkte å bremse med både bremsepedalen og med håndbremsen.

Kvinnens forsvarer, Gisle Didriksen er ikke kjent med rapporten, men sier han ikke er overrasket over at det ikke er funnet feil.

Han minner samtidig om at Havarikommisjonen ikke har kommet med noen konklusjon ennå og at politiet fortsatt skal avhøre flere vitner. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus