Meny

Nokas-nettverk fortsatt aktivt

Politiet mener at selv om mange i den harde Nokas-kjernen ble nøytralisert av dommene, så fortsatte resten av miljøet raskt med kriminelle sysler igjen. Arkivfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart ti år etter Nokas-ranet i Stavanger er kriminelle fra kretsen rundt David Toska fortsatt sentrale i flere tunge narkotikasaker.

Det er allerede kjent at sporene i narkotikasaken i Aalbæk i Danmark, der en norsk hasjsmugler ble skutt og drept av dansk politi, pekte mot kriminelle personer i kretsen rundt Toska og flere av de andre som var sentrale i Nokas-ranet.

Men også i flere andre narkotikasaker er dette miljøet involvert, skriver Dagbladet.

Et større miljø enn Nokas

Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, mener at det tidligere ransmiljøet ennå er aktivt som nettverk.

– Vi ser på dette som et større miljø enn de som ble dømt i Nokas-saken. Kollektivt snakker vi om et et etablert, tungt kriminelt miljø, sier Aas.

Les også: Nokas-raner løslatt på prøve

Han mener at selv om mange i denne harde kjernen ble nøytralisert av Nokasdommene, så fortsatte resten av miljøet raskt med kriminelle sysler igjen.

– Man skal aldri undervurdere motparten, og her snakker vi om et potent kriminelt miljø, sier politisjefen.

Narkotika

Politiet ønsker ikke å si noe nærmere om hvilke konkrete saker miljøet knyttes til, utover at det dreier seg om sentrale roller.

Den tidligere politispaneren Johnny Brenna støtter analysen til politiet. Han mener at flere fra det gamle Nokasmiljøet har gått fra aksjonskriminalitet til narkotikakriminalitet.

Les også: Politiet knytter smuglersak til Nokas-miljø

David Toskas forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier at Toska ikke kan lastes for kriminaliteten som politiet i Oslo viser til.

– Hva personer som han kjente i tida før han havnet i fengsel eventuelt foretar seg, har ikke noe med han å gjøre, sier Storrvik til avisen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus