Meny

Nå granskes Quick-gåten også i Norge

Nå granskes Quick-gåten også i Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken.

Den svenske riksadvokaten har allerede nedsatt en granskningskommisjon som skal finne svare på spørsmålet om hvordan en person kan bli uskyldig dømt for åtte drap.

Her sitter også norske Tor Langbach, tidligere direktør ved Domstoladministrasjonen.

Men også i Norge er det nå nedsatt en slik kommisjon, skriver Dagsavisen.

Målet for kommisjonen er å finne ut hva man kan lære av Quick-saken for å hindre framtidige rettsskandaler.

Les også: Bergwall vil være ute i januar

I et brev som riksadvokat Tor-Aksel Busch har skrevet til Kripos og politimestrene i Oslo og Drammen.

Her heter det blant annet at «Kjernepunktet i gjennomgangen skal være hvorvidt man fra norsk side var tilstrekkelig kritisk til den informasjon som framkom og hvorledes man i framtidige saker kan etablere systemer og rutiner som på en god måte ivaretar den kritiske funksjonen».

Den norske kommisjonen består av erfarne drapsetterforskere: Arnfinn Sandstad (Kripos), Asbjørn Rachlew (Oslo politidistrikt), Erik Solheim (Søndre Buskerud politidistrikt), og Reinert M. Ottesen (Kripos) som skal lede gruppen.

Tor-Aksel Busch har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere overfor Dagsavisen, men jobber nå med å utarbeide det endelige mandatet for gruppen. Det skal være klart etter 31. januar.

Les også: - Jeg vet hvor jeg skal bo

Sture Bergwall, som tidligere kalte seg Thomas Quick, ble dømt for åtte drap, deriblant på norske Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik. Han trakk alle tilståelsene i 2008 og ble senere frikjent i alle sakene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus