– Mulla Krekar sultesteiker i fengselet

– Mulla Krekar sultesteiker i fengselet
– Mulla Krekar sultesteiker i fengselet

Den tidligere geriljalederen sultestreiker i protest mot at han kles naken i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to uker har Mulla Krekar sultestreiket etter at han har blitt strippet naken i Kongsvinger fengsel, melder TV 2.

– Krekar forteller at han sultestreiker fordi han opplever det som svært krenkende at han blir visitert i forbindelse med besøk fra familien. Selv om besøket foregår bak en glassvegg blir han strippet, sier Krekars advokat, Brynjar Meling, til kanalen.

Også Krekars skjegg og hår blir gjennomsøkt før og etter han har hatt besøk.

Les også: Mulla Krekar ber om å bli løslatt fra fengsel

– Det er regelen

Fengselsleder i Kongsvinger fengsel, Gaute Enger, at strippingen er rutine for alle innsatte og at Krekar må følge det samme regelverket.

– Samtlige innsatte som skal gjennomføre ukontrollerte besøk, enten det er med eller uten glassvegg, skal visiteres før og etter besøk. Det er regelen for alle som soner på en høysikkerhetsavdeling hos oss, sier Enger til TV 2.

ABC Nyheter har tidligere avslørt at Krekar har nektet å samarbeide med PST om DNA-prøver.

– Jeg besøkte min bror i fengslet lørdag. Han fortalte meg da at PST tidligere i uka hadde vært inne hos ham for å ta en DNA-prøve, uten tillatelse fra retten, har Krekars bror, Khalid Faraj Ahmad, sagt til ABC Nyheter.

Les også: Krekar kan havne i Tyskland

Etterforskes i Tyskland

Krekar etterforskes for tiden i Tyskland, og hans advokat tror norske myndigheter gjerne overfører ham dit. Tyskerne gransker særlig organisasjonen «Rawt» og finansieringen av nettstedet «Didi Nwe» hvor mulla Krekar er sentral.

Tyskerne mistenker at Krekar er terrorgruppens leder, og skal avhøre ham i Norge fra mandag 31. mars til fredag 4. april.

Resultatet kan bli at Krekar stilles for retten i Tyskland. De paragrafene han mistenkes for å ha brutt har en tysk strafferamme på hele ti år.

– Jeg synes hele Tyskland-saken er interessant. For meg - som har gått gjennom det som finnes av dokumenter - fremstår den som en konstruksjon, har Meling uttalt til ABC Nyheter.

Les også: Kompis av mulla Krekar arrestert for terror

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus