Høyre-ordfører ut mot lege-reservasjon

Ordfører Trude Drevland (H) beskriver det som forhistorisk av regjeringen å åpne for at fastleger kan reservere seg mot å henvise til abort. Foto: NTB scanpix.
Ordfører Trude Drevland (H) beskriver det som forhistorisk av regjeringen å åpne for at fastleger kan reservere seg mot å henvise til abort. Foto: NTB scanpix.

Høyre-ordfører Trude Drevland i Bergen beskriver det som forhistorisk av regjeringen å åpne for at fastleger kan reservere seg mot å henvise til abort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan ikke ha slike særordninger i et moderne Norge. Det er en avleggs diskusjon. Det er forhistorisk, sier Drevland til VG.

– Det er ikke lenger slik at man skal spørre noen om lov til å bestemme over ens egen kropp. Det er vanskelige nok valg for kvinnene som står i dette, om vi ikke skal gjøre dette verre. Og jeg mener vi med dette gjør situasjonen verre for kvinner. Det er ikke en utvikling jeg ønsker, fortsetter hun.

Les også: Navngir leger som reserverer seg mot abort og prevensjon

Avtalen som regjeringen inngikk med KrF åpner for at fastleger kan nekte å henvise pasienter til abort.

Et forslag som konkretiserer disse reglene ble sendt på høring denne uken. Forslaget er omstridt i Høyre og sterkt kritisert av opposisjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus