Siv Jensen: – Tsunis burde ha satt seg inn i styreform og statsform

Finansminister Siv Jensen mener at også andre enn hennes parti burde føle seg støtt av uttalelsene fra George James Tsunis, USAs neste ambassadør til Norge. Her ankommer hun kongresshallen under World Economic Forum i Davos, Sveits fredag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen mener at også andre enn hennes parti burde føle seg støtt av uttalelsene fra George James Tsunis, USAs neste ambassadør til Norge. Her ankommer hun kongresshallen under World Economic Forum i Davos, Sveits fredag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier at hun tar det for gitt at en ambassadør til Norge har satt seg grundig inn i norske forhold før han kommer hit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kommer etter at George James Tsunis, som er nominert som USAs neste ambassadør til Norge, ga inntrykk av å ha begrensede kunnskaper om Norge og et negativt syn på Frp da han ble grillet i Kongressen torsdag.

– Jeg mener at når det blir utnevnt en ny ambassadør til Norge, så burde vedkommende ha satt seg godt inn i både hvilken styreform og statsform vi har. At han for eksempel visste at vi har monarki, ville vært en fordel. Kanskje også at han visste hvilke partier som sitter i regjering, sier Jensen til NTB fredag.

Les også: Krasse uttalelser om Frp fra kommende ambassadør

Hennes partikollega Jan Arild Ellingsen følte seg kraftig provosert av tabbene og ba torsdag om beklagelse.

– Jeg forventer faktisk at den amerikanske presidenten kommer på banen og ber Frp og Norge om unnskyldning. Denne måten å stemple oss på er helt uholdbar og er ikke noe som vi kommer til å finne oss i, uttalte Ellingsen.

Siv Jensen mener at også andre enn hennes parti burde føle seg støtt av uttalelsene.

– Jeg tror ikke vi bare skal legge dette på kontoen knyttet til Fremskrittspartiet. Han visste altså ikke at vi er et kongedømme, så jeg tror at det er flere som har grunn til å bli fornærmet av den seansen, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus