Meny

Stoltenberg mener regjeringen hemmer vekst

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kritiserer den nye regjeringen etter 100 dager. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jens Stoltenberg mener at hans etterfølgere i regjeringskontorene fører en politikk som hemmer veksten.

Mens statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) feiret seg selv og regjeringens 100 første dager med å legge frem en 84 punkter lang skryteliste, sier Stoltenberg at de blåblå ikke har forstått den norske modellen.

– Noe av det viktigste med den norske modellen er at vi legger til rette for at mange er med, at det er høy grad av likestilling og integrering. Dette gjør oss konkurransedyktige. Men regjeringen har valgt å dreie familiepolitikken og likestillingen i en helt ny retning, sier Stoltenberg til NTB.

Bakgrunn: Solberg og Jensen i hundre

Han ramser opp 7.000 færre barnehageplasser, dyrere barnehageplasser, utvidet kontantstøtte, kutt i pappaperm og skatteklasse to – og konkluderer:

– Alt dette er tiltak som hemmer likestilling mellom kvinner og menn, som hemmer integrering av innvandrere, og som hemmer arbeidstilbudet. Det er veksthemmende og det er en umoderne familiepolitikk.

Stoltenberg mener også at forskjellene vil øke under den nye regjeringens skattepolitikk. Ut over det, har han sett lite ny politikk fra Høyre/Frp-regjeringen, noe han mener er «akseptabelt» etter 100 dager.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus