Meny

Kjent kriminell funnet drept utenfor Stockholm

Politiet er på plass etter at en mann er funnet skutt i en bil i Ulvsunda industriområdet i Bromma utenfor Stockholm torsdag kveld. Svenske aviser melder at den drepte er Mille Markovic, som er dømt for en rekke forhold. Foto: Hampus Andersson / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mille Markovic, en kjent størrelse i det kriminelle miljøet i Stockholm, er funnet skutt og drept, melder svenske aviser.

52-åringen ble torsdag funnet død i en bil i et industriområde i Ulvsunda utenfor den svenske hovedstaden. Han var skutt i hodet, opplyser ikke navngitte kilder til Expressen.

Et øyenvitne skal ha hørt tre-fire skudd, og det skal også ha blitt observert en hvit bil som forlot åstedet med avslåtte lykter.

Markovic er en kjent person i Sverige, ikke minst som følge av at han ifølge avisen var en viktig kilde bak opplysningene om kong Carl Gustafs utskeielser i boken «Den motvillige monarken», som kom ut i 2010. Det ble hevdet at han satt på kompromitterende bilder av kongen, men ifølge Expressen skal de aktuelle bildene ha vært forfalsket.

Han er tidligere straffedømt for å ha planlagt utpressing av en kjent svensk idrettsmann. I tillegg er han domfelt for mishandling, skatteunndragelser, trusler og narkotikaforbrytelser. Han har flere ganger stått fram i svenske medier.

På 1980- og 90-tallet drev Markovic flere pornoklubber i Stockholm. Han har også en fortid som svensk boksemester i en av de laveste vektklassene.

For bare få måneder siden var Markovic i søkelyset i forbindelse med at politiet etterforsket et drapsforsøk på en strippeklubb. Men hovedvitnet trakk tilbake opplysningene, og Markovic ble aldri tiltalt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus