«Svært overvektig» tiltalt slapp fengsel

DÅRLIG HELSE: En mann slapp i Oslo tingrett fengsel fordi retten mente at mannens helse var for dårlig. Foto: NTB scanpix
DÅRLIG HELSE: En mann slapp i Oslo tingrett fengsel fordi retten mente at mannens helse var for dårlig. Foto: NTB scanpix

Oslo tingrett mente mannen i slutten av førtiårene egentlig burde dømmes til fengsel i over ett år, men på grunn av mannens helsetilstand, ble han dømt til samfunnstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tingretten fant mannen skyldig i fire innbrudd i biler, ett forsøk på bilinnbrudd, heleri av verktøy, tyveri av bilskilt og bensin, for å ha kjørt for fort samt kjøring uten gyldig førerkort, melder dittOslo.

Retten mener i utgangspunktet at normalstraffen for lovbruddene tilsier at mannen burde dømmes til fengsel i ett år og fire måneder.

Mannens forsvarer, Heidi Caroline Vermann, fikk imidlertid viljen sin da hun argumenterte for at han heller skulle få samfunnsstraff.

Bakgrunnen er mannens helsetilstand. Ifølge legeerklæringen hans er han svært overvektig. Mannen beskrives også som en person som er redd for å bli påvirket i fengselet og lurt i en kriminell retning. Legen mente også at et fengselsopphold ville kunne virke destruktivt på mannens fysikk og psyke.

Dermed valgte tingretten, på grunn av mannens generelle helsetilstand og mulighet for forverring av denne, å dømme mannen til 360 timers samfunnsstraff.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus